TvåBlirTre

Alla inlägg den 25 mars 2010

Av Jacquline - 25 mars 2010 18:58

Bebisen

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.


Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.


Du

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka “ska bebisen aldrig komma ut?”. Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.


Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen.


Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!

  

Av Jacquline - 25 mars 2010 16:38

Solen skiner och det 15+ grader, wiiiie man känner sig ju nykär WONDERFUL! Helt överspelt idag :) Jaja vart in till skolan och fixat psykologiprovet, gick ganska bra tror jag. Det var ett gruppprov men det var bara jag som kom så fick göra så mycket jag kunde haha :P Och hon är så snäll, hon frågade om jag ville att hon satt betygen nu eller om jag ville ha det öppet tills jag börjar 2an så jag har möjlighet att höjja hela nåsta år :) Hade VG i två av dem och G i det ena men det är klart jag håller det öppet, allt annat vore dumt. Tycker alla lärare är så himla hjälpsamma och snälla och vill göra det så smidigt och bra som möjligt för mig, det underlättar en himla massa!! Det är bara rektorn som är sur och bitter och icke sammarbetsvillig, men men det är ju inte han som sätter betyg :)


Nu blir det svenska plugg hela kvällen, och lite packning :/ Kul, nej! Men måste göras.. Det är torsdag idag vilket innebär ny graviditetsvecka oxå, går in i vecka 36 så kommer lite magbilder sen oxå :D Flytt nästa helg sen kan han jävlarmej ta och komma ut, tung, ont, KLIAR. Fyy vad det kliar, har rivsår över hela min kropp, ysch!!!


Kram & Puss!

Presentation


Skriver om mitt liv som 17 årig mamma till Lowe. En liten prins född 29 April 2010.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Senaste inläggen

Dagens länkar

Dagens Länkar

bubbelroom

Kategorier

Arkiv

RSS

Sidor

Tidigare år

Sök i bloggen

Bloglovin

Bli mamma

Lnk Juice


Ovido - Quiz & Flashcards