TvåBlirTre

Alla inlägg under december 2009

Av Jacquline - 25 december 2009 19:47

Haha hitta nån sida på nätet "barns tankar om kärlek" haha för sköna åsikter asså :P

Jaja nyss badat i en evighet och kollat 2 avsnitt av Andra Avenyn, missat en himla massa ju! :O Borde skämmas, helt klart ;) Nu ska jag iallafall hem till Nathalie och Totte en stund, trevligt trevligt. Och imorgon blir det hem till älsklingen, äntligen! Sen har vi förresten hittat en lägenhet som vi ska titta på på Söndag, ligger skitbra och har ett rimligt pris :) Hoppas på att den är fin, i så fall blir det inflyttning 1 februari. Skulle vara så himla skönt att slippa flänga fram och tillbaka, först flytta till pappa och veta att man inte ska bo där i mer än ett par månader. Inte speciellt kul att hålla på att packa upp och greja sen när man kommit iordning ska man flytta igen. Nej usch, jag har flyttat tillräckligt. Nu vill jag komma till rätta och ta de lugnt. Hoppas verkligen på den där lägenheten!


Man kan alltid bli ihop med någon i Turkiet.För de vill gärna

Ersa 7 år


Det är föräldrarna som bestämmer vem man ska bli ihop med. Annars får man bara en som är dum och dricker.

Keran 8 år


När man hittat en kille går man på bio, sen får man barn.

Sandra 7 år


Om man har för många tjejer så får man många barn. Och då får man ingen lugn och ro.

Anders 8 år


Om två flickor är ihop är de sexuella.

Thomas 5 år


Om två flickor gifter sig med varandra är de luder.

Jacob 6 år


När man är kär är det som om man är alldeles röd i ansiktet och man säger till sig själv "Hon som står där borta, henne är jag tänd på."

Kim 8 år

Av Jacquline - 25 december 2009 09:19

Morron Morron, jag är den ända i hela världen som är vaken nu känns det som, totaldött :P Aja blev

mysigt igår, åt så jag sprack och fick massa fina presenter :) Fick lite duschprylar, ett fondsparande, en spabehandling inriktat på gravida, och pengar så jag kan börja ta körkort, hur skönt som helst, så slipper jag tänka på det. Skulle nog sent blivit av annars känns det som. Ekonomi till det finns inte för tillfället :P Sen fick jag en sån där liten gravid bola, en liten boll som får fram en melodi när den rullar på magen som bebisen känner igen och sen när han kommer ut så ska den melodin vara lugnande och rogivande. Kan behövas känns det som, för inte är det någon lugn liten prins jag skaffat mig. Han har kört kullebyttor dygnet runt nu de senaste dagarna, men det är skönt, då vet man att han lever :) Sen betyder ju inte det nödvändigt vis att han är vild sen men ändå :P


Men nu ska jag gå och göra mig iordning lite, Puss Puss!


  

Av Jacquline - 24 december 2009 11:45

God Jul på er! <3

 

  

Av Jacquline - 24 december 2009 11:23

Bebisen:

Nu väger bebisen nästan ett halvt kilo, cirka 430 gram, är drygt 27 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. Innan detta sker, ser huden lite skrynklig ut, men bebisen lägger på sig lite varje dag nu. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas stadigt.


Skellettet syns på röntgen och redan nu finns tandanlag i käkarna och det dröjer inte så länge innan bebisen är född och så småningom får sina första tänder.


• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.


Du:

Hormonerna kan göra att ditt tandkött svullnar upp och det kan blöda. Bäckenlederna mjukas upp under graviditeten. Det sker för att utvidga bäckenet så att barnet kan komma ut vid förlossningen. När bäckenet mjukas upp blir det mer rörligt och ostadigt. Det gör att många kvinnor känner värk i korsryggen, bäckenet, i skinkorna eller värk från blygdbenet ut mot ljumskarna.


Många känner att sexlusten ökar. När blodflödet ökar är det en del kvinnor som för första gången får orgasm eller multipla orgasmer. Många oroar sig för att barnet kan skadas av sex men det är väl skyddat där det flyter omkring i livmodern. Såvida din läkare inte har avrådit dig från sex så är det hälsosamt med sex under graviditeten. Ni kommer ofta varandra närmare och det stärker ert förhållande.


Du kan känna att din livmoder övar sig inför förlossningen genom oregelbundna sammandragningar som kallas Braxton Hicks kontraktioner. I Sverige brukar vi kalla dem förvärkar, falska värkar eller avstannade värkar. De känns längst upp i livmodern. De är inte farliga vare sig för fostret eller för dig. Om sammandragningarna skulle bli smärtsamma och du har fler än fyra per timme bö   r du kontakta sjukvården eftersom det då kan röra sig om en för tidig förlossning.


Av Jacquline - 23 december 2009 09:08

Du är allt jag behöver, jag hoppas du vet hur mycket du betyder för mig och hur otroligt lycklig och stolt jag är över att vara din. Jag kan inte se mitt liv framför mig utan dig vid min sida och jag hoppas aldrig jag behöver uppleva det heller, vill dela allt med dig! Älskar att bara ligga på ditt bröst och höra din puls när du sover, det känns så tryggt, som om ingenting kan hända.

Du är värlens bästa pojkvän och du kommer bli världens bästa pappa också :)<3

  

Av Jacquline - 23 december 2009 08:25

Snön kommer hinna smälta bort tills imorgon, jag blir lessen :( Så mysigt igår när det knarrade under fötterna när man gick och nu är det plusgrader och äcklig blötsnö som kommer från himlen. Usch, det gillar vi inte! Jaja jag ska inte klaga, jag har övelevt alla andra jular utan snö så det ska nog gå kanon den här oxå ;P Massa mys igår iallafall, rulla 1,5 kilo köttbullar sen gick vi ned på stan och åt vingar på harrys och sen bio för att slippa baka, haha så det blir bak hela dan idag istället. Såg iallafall New Moon igår, jag tyckte inte ettan var så speciell men den här var underbar, fruktansvärt bra faktiskt! Fast jag skippar nog ändå att gå med i den där fanatiska Twilight-sekten :P


Well well, julafton imorgon, ska bara vara hemma. Det är så fruktansvärt skönt att slippa åka iväg till nån släkting med 100 pers som man ska vara social mot på beställning. Har alltid varit hemma på julafton och det är jag glad för, mysigt och bekvämt med bara mamma och pappa sen är alla andra som vill komma också välkomna så när man va liten var det väl typ mormor och morfar, kanske farmor oxå. Så julen ska va, enligt mig, lugn och skön. Sen blir jag frustrerad på folk som super på julafton, hör inte alls hemma. Inte en droppe alkohol ska serveras på julafton. Tycker julen framförallt är barnens högtid och att dricka tillsammans med barnen är ett gigantiskt stort NEJ. Den åsikten kommer jag aldrig rubba på, spelar ingen roll vad det är för festlighet är det massa barn med i bilden ska inte alkohol finnas på världskartan. Ska man dricka får man fixa barnvakt till barnen. Punkt slut. No discussion! Jo då, vill ni diskutera det så får ni det, men är det nått som gör mig upprörd så är det föräldrar som dricker i sina barn sällskap, ett glas vin till maten kan jag sträcka mig till men inte mer :P


Puss nu blir det frukost för lilla magen :D

Av Jacquline - 21 december 2009 18:20

Hellu, vart hos älsklingen hela helgen så kasst med uppdatering, but now I'm back :D Nyss varit en sväng på stan och köpt "kläder" till nyår/jul. Inte för att jag har en susning om vad jag ska göra på nyår men oavsätt vad det blir så kan jag inte gå omkring med jeans och t-shirt iallafall. Klänningen hade jag hemma sen innan men den är så himla tråkig så jag tänkte att de räckte med nått snyggt midjebälte eller nått, så de blev ett sånt i paljet och en grå, kort, kortärmad "kofta" eller vad man nu kallar de. Kom billigt undan där :D Ikväll blir det julbak hemma iallafall, knäck med polkasmak och lakrissmak, låter lite halvskumt enligt mig men men de blir säkert gott. Man ska inte va så fast i sina principer hela tiden, det är jag dock vääldigt bra på att vara. Men även de bästa har sina svagheter ;) Tre dagar kvar till julafton nu och fortfarande snö på backen! Ser lovande ut, inte ens när jag var i Umeå för 2-3 år sen fick jag en vit jul, besvikelse i högsta grad! Snö är mysigt, även om det är lite för kallt för min smak, andas man med näsan så ramlar den av, brrrr.. Känns ibland som om jag är född på fel sida av jorden eftersom jag älskar sol och värme, men ändå tycker jag snö är så mysigt. Hade jag fått önskat så hade de varit 30 grader varmt och snö. Men jag har som sagt lite orimliga krav ibland, ganska ofta tyvärr. Men som tur är så ställer jag oftast bara de där orimliga kraven på mig själv, så ingen annan blir ju drabbad iallafall.


Well well nu ska jag ta på mig mysbyxorna och dricka en kopp te :D Puss

Av Jacquline - 17 december 2009 18:53

Här kommer svaren på era frågor från frågestunden, kul kul :) Och tack för alla fina kommentarer! Det stärker och värmer massor :)


Hur reagerade du när du fick beskedet om att du var gravid?
Hehe fick nån jättekonstig första reaktion, troligen för att jag inte var alls beredd på att jag skulle vara gravid och fick en jättechock när stickan visade ett plus. Väldigt blandade känslor som jag inte riktigt kan beskriva. Men allra första reaktionen var jätteglad blandat med förvirring. sen när det smält lite kom det fram en stor rädsla istället och blev jätteledsen. Tänkte att pappan aldrig skulle vilja behålla det och att jag skulle bli tvungen att ta bort det. Hundra miljoner frågor i huvudet bara. Det här svaret kan bli sidor långt men känns som jag fick med de mest relevanta där iallafall :)


Vad läser du?
Jag läser Samhäll/Beteendevetenskap.


var graviditeten planerad?
Graviditeten var inte planerad, jag tog p-sputa under tiden jag blev gravid. Men lillprinsen är precis lika önskad ändå :)


vad är det bästa med att vara gravid?
Oj, svår fråga. Men jag skulle nog säga att bara ligga och känna när bebisen sparka och känna att det är Min. En liten människa som jag skapat och ska leva med och uppfostra hela livet. Det är någon magisk känsla med de :)


Hur känns det att bli mamma och hur har din omgivning reagerat?
Det känns för tillfället hur bra som helst att bli mamma. I början fick jag några såna perioder som jag tvivlade lite på om jag verkligen gjort rätt val och lite rädslor för hur jag skulle klara det, men nu känns det som sagt helt rätt och jag VET att vi kommer klara det hur bra som helst :) Lycklig och förväntansfull!

Omgivningen tycker jag överlag har tagit det väldigt bra, tycker egentligen inte att jag fått några negativa reaktioner. Min mamma blev till att börja med väldigt chockad, ledsen men under tiden har hon smält det och hon tar det idag väldigt bra och verkar mest glad enligt mig och jag känner att hon stöttar mig i beslutet. Min pappa och min killes föräldrar har tagit det bra från början. Sen ett litet inflik från pappan här som säger ;)

"Jag reagerade först lite negativt, men sen när jag funderat på de ett tag så känndes de självklart faktikst :D eller underbart!"


Vilka var de första graviditetssymtomen för dig? :)
Jag har haft väldigt sparsamt med symtom tycker jag, var någon vecka där som jag mådde lite illa, samma sak med trötthet. Var extremt trött i en vecka men sen var det över. Humöret har svängt lite också fast det gör det fortfarande ;) extremt lättirriterad och känslig för allting. Lider med med min kille gör jag :P


Var det ett självklart val för er att behålla bebisen?
Njae från första början var det inte det, kändes väl ganska självklart för mig men eftersom pappan var mer tveksam så övervägde vi lite, men som han sa i ett svar här ovanför så kändes de självklart för honom också efter ett tag. Så vi kom ganska snabbt överens om att vi skulle behålla barnet.


Hur gammal är killen din och hur ställer han sig till att bli pappa? :)
Han fyller 19 i januari. Och här har han fått svara själv på frågan igen ;)
"Jag känner positivt fullt ut att bli pappa, de är liksom inte vem som helst man kan tänka sig att dela hela sitt liv med, som tur är så har jag hittat den tjejen, vet att jag alltid kommer vilja dela varje sekund med henne så varför inte bli pappa i ung ålder. Tycker de är bättre att vara ung förälder och känner mig redo för det."

Var bebisen planerad eller bara hände det?
Svarade på någon liknande fråga här ovanför. Så säger igen att det inte var planerat, tog p-spruta så hade inga planer på att jag skulle bli gravid även om jag hemskt gärna ville :P


Hur länge har du och pappan till barnet varit tillsammans?
Vi har varit tillsamman i snart 2 år.


Ska du fortsätta plugga under graviditen elr hur gör du med skolan och vad går du för linje?
Som föregående svar går jag Samhäll/Beteendevetenskap, jag ska fortsätta på den linjen och jag går 1:an ut men sen tar jag ledigt i 1 år och börjar 2:an ett år senare än mina klasskamrater. Jag tycker de känns bäst eftersom ett barns första år är väldigt viktig. Känner att jag kan ta igen ett år i skolan men jag kan aldrig ta igen mitt barns första år så jag vill lägga min tid och energi på honom.


Hur ser dina framtidsplaner ut? alltså med jobb o sånt?
Jag är inte helt säker på vad jag vill jobba med faktiskt, polis lockar men jag vet inte :P Jag vill jobba med människor på något sätt iallafall, så mycket vet jag. Är intresserad av psykologi så något runt det ämnet hade varit intressant.


hur träffades du och din kille?
Ja du :P Första gången jag vi så varandra var på gymmet som min pappa hade, jag tränade där och jobbade lite då och då och min kille tränade där. Jag tog reda på hans msn (eftersom han var så fruktansvärt snygg, hehe ;D) och det var där vi började prata sen efter ett par månader bestämde vi att vi skulle träffas hemma hon mig, sen gick de fort :P


känner du att han tveklöst är den rätta för dig?
Ja absolut, hade jag inte kännt det så hade jag aldrig valt att skaffa barn med honom. Jag tycker det är väldigt viktigt att barnet har sin pappa med i bilden, iallafall känner jag att jag vill dela hela mitt liv med den person som är pappa till mina barn. Sen finns det ensamståendemammor som klarar det finfint ändå, de beundras jag över, ni är starka :)


tycker du att det är jobbigt med alla människor som kritiserar "unga mammor", påverkar det ditt självförtroende?
Jag personligen har inte känt av de här "unga mammor hatet" alls mycket, de flesta, i princip alla jag möter är väldigt positiva mot mig. Tror att det har en del att göra med mitt sätt, jag tar det helt på allvar och det märks. Beter mig kanske mer moget än många andra i min ålder. Jag tror att många människor som klagar på unga mammor inte har pratat med dem, de generaliserar hur en typisk 15-16-17 är och tar för givet att alla är så. Jag tar inte åt mig och det påverkar inte mitt självförtroende, jag VET att jag kan ge mitt barn den kärlek han behöver och att jag kan ta hand om honom på ett lika bra sätt som en äldre även om jag är medveten om att jag behöver kämpa mer för det i och med att ekonomin inte är lika bra som hos en heltids arbetande.


kommer du fortsätta o plugga ? LOVAR DU ATT TA MED DIN BEBIS TILL SKOLAN!
Hahaha Jag lovar att jag ska komma och hälsa på ;D Och hurvida jag ska fortsätta plugga har jag svarat på innan. Jag ska fortsätta men jag tar ledigt ett år.

 

Presentation


Skriver om mitt liv som 17 årig mamma till Lowe. En liten prins född 29 April 2010.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<<
December 2009 >>>

Senaste inläggen

Dagens länkar

Dagens Länkar

bubbelroom

Kategorier

Arkiv

RSS

Sidor

Tidigare år

Sök i bloggen

Bloglovin

Bli mamma

Lnk Juice


Ovido - Quiz & Flashcards